Meyve

Alternate Text

Erik

Erik, gülgiller familyasından Prunus cinsinden meyvesi yenen bazı ağaç türlerinin ortak adı. Türkiye'de Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek yayla mıntıkası ile, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kurak ve çok sıcak bir kısım yerleri hariç her tarafta yetişir. Erkenci dönem can eriğini yaz ortalarında olgunlaşan Japon eriği (P. salicina) takip eder. Ağustosta olgunlaşmaya başlayan Avrupa eriği (P. domestica) ise ekim ayına kadar yenebilir. Farklı dönemlerde olgunlaşan eriğin, farklı biçim ve büyüklükteki meyvelerinin ince kabuğu, türlere göre yeşil, sarı, kırmızı ve mor renklerdedir. Türkiye'de en tanınmış erik çeşitleri can eriği, papaz eriği, mürdüm eriği ve tatlı üryani eriğidir.

Paketleme:

Müşteri talepleri doğrultusunda ambalaj yapılmaktadır.

Uçak Kardeşler
Antioksidan kaynağı
Uçak Kardeşler
Lif oranı yüksek
Uçak Kardeşler
Kalp ve Karaciğer dostu
Uçak Kardeşler
Vücudun Demir ihtiyacını karşılar

Üretim Haritası

Alternate Text

Ürün Takvimi

Alternate Text
Erik

Sert çekirdekli bir meyve ağacı olan eriğin iç kısmının sertleşmesiyle sert çekirdek kabuğu meydana gelir. Yenilen kısmı etli ve suludur. Meyveleri şekil, renk ve tat bakımından çok farklıdır.

OC
ŞU
MA
MY
HZ
TE
EY
EK
KA
AR
Uçak Kardeşler
Siyah Erik

Sert çekirdekli bir meyve ağacı olan eriğin iç kısmının sertleşmesiyle sert çekirdek kabuğu meydana gelir. Yenilen kısmı etli ve suludur. Meyveleri şekil, renk ve tat bakımından çok farklıdır.

OC
ŞU
MA
MY
HZ
TE
EY
EK
KA
AR
Uçak Kardeşler